Djuren

 

Quite Nice SWB (Nisse)

2002-05-25

e: Quite Easy

u: Napolina

 

Snäll, kelig, gästvänlig med ett hjärta av guld.

Men också lite korkad och lättlurad (fråga Frosten) och rädd för nötkreatur och älg.

 

Älskar lerinpackningar och äter allt som serveras. Vägen till Nisses hjärta går definitivt genom magen.

 

Nisse kom till Långarydet i augusti 2013 och är en självklar del av familjen.

 

Han är också katten Doris personliga slav och ryggkliare.

 

Mr Frost (Frosten)

2005-06-08

e: Skäpperöds Jason

u: Evita

 

Smart, arbetsvillig, ett riktigt charmtroll och Nisses stora lilla kärlek.

Brukar lura Nisse att det finns älgar i skogen utanför hagen och passar på att äta upp hans hö när Nisse lämnar det obevakat.

Frosten säger man inte till, honom ber man snällt, men gör man det så ställer han upp på det mesta. Älskar att dra timmer och att bli kliad.

Delar sin box med katten Daisy som betalar hyra genom att släpa in möss han kan leka med...

 

Doris

2008-08-25

 

När Doris var tre veckor gammal dog hennes mamma i en trafikolycka. Därför fanns ingen som kunde lära Doris vad som är farligt här i världen. Resultatet är en katt som inte är rädd för någonting, som övergett möss och småfåglar som byte och istället helst jagar ekorrar, harpaltar och fladdermöss (det hjälper inte att vi förklarar att de är fridlysta, det skiter hon i).

Doris är självständig och en tydlig feministisk förebild.

Pelltorparns Cleo (Niva)

20060804

Sire: Säbydalens Zigge

Dam: Hedeby Hunting's Birra

 

Niva fick sitt namn efter den ryska bilmodellen Lada Niva; känd för att ha mycket motor och mycket värme, men ingen annan specialutrustning. Det beskriver Niva perfekt, förutom att hon är fullkomligt bottenlös när det gäller mat och att motorn så här på gamla dar börjar bli lite trött. Så stor del av dygnet som möjligt bör enligt Niva tillbringas i korgen!

Hon är en riktigt bra jakthund med Sjuhärads vackraste drevskall och håller köket rent från smulor. Vad mer kan man begära?

Vaila (Fjärilbos Nickoll)

2014-03-11

Sire: Gummagårdens Fifly Fifly

Dam: Wilje Lykkans Felicia

 

Vaila inledde sitt liv på Långarydet med att springa till skogs en hel natt. Husse hittade henne under en gran på morgonen dagen efter och sedan dess har hon inte lämnat vår sida.

En helt underbar hund vars hela tillvaro går ut på att vara till lags, hennes bekräftelsebehov är så stort att vi förbjudit henne från sociala medier för vi tror att mängden selfies skulle överskrida maxnivån.

 

Just nu söker vi en hanne för parning. Givetvis ska även han vara renrasig Sheltie, vara utställd med godkänt resultat och ha samma milda fina lynne som vår Vaila. Har du eller någon du känner Vailas drömprins? Hör av dig till Jessica:

jessica@langarydet.se

Daisy

 

Detta lilla grå uppkäftiga matvrak föddes i april 2015 hos våra grannar. Hon var och är fullkomligt oemotståndlig, men totalt opålitlig när det gäller mat.

 

Hon kastar sig över allt vad mat heter, stjäl mat från bord och bänkar och käftar dessutom emot när man säger till henne.

 

Hon har flyttat in hos Frosten i stallet och försöker roa både sig själv och honom genom att dra in möss och annat och jaga dem i spånet. Frosten avslöjar inte med en min vad han tycker om detta, utan verkar ta det hela med ro.

Copyright © All Rights Reserved